keskiviikko 30. toukokuuta 2012

P4 | Örnsköldvik - Vaasa | 133km


Että mitäkö siinä?... sano sinä. Kuva ei Kennedyn avaruuskeskuksesta vaan Uumajan satamasta ja siinä yhden tuulimyllyn siivet.























P4 | Örnsköldvik - Vaasa | 133km

Euroviisuvoittomaa herää auringonpaisteeseen kuten avohoitoryhmäkin. Tänään ei mahdottomia matkoja taitettavana. Meillä Örnsköldsvikistä Uumajaan, josta kelluva laitteemme lähtee Suomeen 118km ja olemme satamassa hyvässä ajassa.
RG-Linen pizzalautta Uumajan ja Vaasan välillä on eri maailmasta kuin Vikingit ja Siljat Suomen etelässä. Pizzalautta on jotakin samaa kuin Egyptin ja Sudanin välinen yhteysalus, jolla risteilin vajaa pari vuotta sitten halkoessamme Afrikkaa. Mutta mikä tärkeintä, yhteys on ja toivon kyllä, että se säilyy. Virallisesti RG-Line on ollut konkursissa jo pitkän aikaa mutta laiva kulkee.




























Yllä lastauksen odotusta Uumajan satamassa. Keskellä satamanvartija Taskinen työhuoneessaan. Alla omakuva. Minustakin saa komean kuvan kun vähän valmistelee ennen kuvausta... ;)



Noin 4,5h Uumajasta lähdön jälkeen rantaudumme Vaasaan. Vaasassa ensimmäisenä suuntana huoltoasema, jossa kesän trendi ilmiö nousee pinnalle. Moottoripyöräpoliisi tulee tankkaamaan samalle asemalle, minkä seurauksena Pekka, Aira, Jokke ja Perttu eivät uskalla käynnistää harrikoitaan liian metelin pelossa ennenkuin poliisi poistuu. Joutuvat pitämään pari ylimääräistä tupakkataukoa peräjälkeen, ennenkuin poliisisuzuki lähtee… ;) … Nesteeltä suunnaksi vanha tuttu kultaisten hanojen hotellimme, jossa olimme samalla ryhmällä jokseenkin tasan vuosi sitten tehdessämme lähtöä Suomen Route66'lle. Hotelli Kanttarelliksen kultaiset hanat ovat paikoillaan. Niin ikään poreammeet ja saunat huoneissa. Pertun kanssa jätämme poreammeen väliin, mutta saunaa tietty menemme. 
Päivällistä emme lähde hakemaan naapurikortteleista vaan kokeilemme Kanttarelliksen keittiötä, jonka hyväksi ellei erinomaiseksi toteamme. Kiitos Aira, Kirsi, Kaija, Perttu, Pekka, Kale, Jamppa ja Jouko taas erinomaisen hauskasta ja mukavasta matkasta… ja erityiskiitos turvakengistä. Ne aina tarpeen konepyöräkuljettajan vaarallisessa elämässä… :)

























Yllä Vaasan kantapaikkamme Hotelli Kanttarelliksen kultaiset hanat. Joka huoneesta löytyy kultaisten hanojen lisäksi jacuzzi ja sauna. Alla yksi Kanttarelliksen huoneista... keskellä 50 -tuumainen televiissio joka pyörähtää sänkyyn tai sohvalle päin... :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti