keskiviikko 30. toukokuuta 2012

P3 | Mora - Örnsköldsvik | 518km

Kuin kaksi marjaa... ViikinkiRölli ja TatskaTaskinen... :]
























P3 | Mora - Örnsköldsvik | 518km

Eilen lämpömittari ei laskenut alle +25… tänään vähän normaalimpaa eli 15-20 asteen välille. Tunturimaisilla ylämailla välillä vähän viileätäkin. Aamulla ajamme päätietä tunnin pohjoiseen, josta pikkuteille joita riittää loppupäivän. Tiet ovat enimmäkseen hauskoja ja hyvämaisemaisia mutta routa tehnyt paikkapaikoin menosta pomppivaa. Varsinkin Jarmo joutuu välillä pakottamaan hymyä kasvoilleen kun hänen molempien pyöriensä etuiskunvaimentimien toinen puoli on rikki. Jarmon itsensä ajamasta Gold Wingistä vasen etu roiskiin öljyä ulos ja Kalen ajamasta Yamaha Venturesta oikea etu roiskii öljyä ulos. Mutta molempien toinen puoli pitää. Ja yes, myös Kalella oli lähtöpäivän aattoona omat ongelmansa. Kalen Intruder teki saman kuin Joken ja Kirsin Softail. Ei suostunut lähtemään Ruotsiin toistaiseksi tuntematomasta syystä. Onko mahdollista, että pyörät osaavat hylkiä Ruotsia luonnostaan?



























Yllä tauolla Losin Loos kaupan luona. Ruotsin keskiosa on metsää täynnä... itseasiassa aika lappalaismaisemaa tuntureiden näköisine kumpuineen ja irtojärvineen. Belgialaiselle todennäköisesti jotakin ihmeellistä mutta suomalaiselle metsää. Kaunista mutta ei mitään ihmeellistä. Alla yksi monista päivän kirkoista... ensikerralla käymme sisällä jossakin niistä... :]


Oman kypärän sisällä kasvaa pariin otteeseen pienet sarvet hauskoilla kolminumeroisilla pikkuteillä, eikä nopeus tahdo ihan joka kohdassa pysyä rajoitusten sallimissa puitteissa. ZZR 1400'n päällä sarvet kasvavat helposti asvaltin alkaessa taittua mutkalle. Itse olen tullut vuosien varrella enemmän tai vähemmän siihen tulokseen että ZZR 1400 on maailman paras allroad pyörä. Jämäkkä jousitus ei piittaa asvaltin pienistä epätasaisuuksista. Kaupungissa ehtii aina ensimmäisenä seuraaviin liikennevaloihin. Niin ikään sillä nauttii yhtä lailla pienestä syherötiestä kuin saksalaisesta autobaanasta… ja kulkee se sorallakin. Tosin myönnän kyllä, että sorateille on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja… :]
Hendry's Pubissa Örnsklödvikissä joudumme todistamaan, että Ruotsi voittaa euroviisut ja Venäjän mummot jäävät kakkosiksi. Avohoitoryhmämme oli 100% mummojen takana, mutta minkäs teet kun Europpa ei ymmärrä ;] … mutta veikkaan, että elämä jatkuu aamulla Ruotsion voitosta riippumatta.



























Yllä Örnsköldvikin Jonny Cash, joka oli eriomainen esiintyjä ja laulaja. Loppuillasta ravintolan huomio liimaantui kuitenkin euroviisuihin. Keskellä Örnsköldsvikin satamaa. Alla kaupungin hyppyrimäki... Örnsköldsvikin keskustassa voi kirjaimellisesti harrastaa mäkihyppyä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti