tiistai 29. toukokuuta 2012

P2 | Tukholma - Mora | 455km



Ruotsin R66 vielä kaikkea muuta kuin kaupallistettu. Jotakin pientä viritystä sentään löytyi.
























P2 | Tukholma - Mora | 455km

Aamulla olen varma, että ilmaiset viinit ja oluet eivät ole hyvästä, mutta pääsemme kunnialla matkaan. Päivän ensimmäinen kohde on Scania-museo Södertäljessä. Museo sisältää Ruotsin ensimmäisen sarjavalmisteisen auton vuodelta 1905… ja myös ensimmäisen Ruotsalaisen moottoripyörän vuodelta 1903. Kyllä kyllä. Merkiltään Scania. Eräs toinenkin moottoripyöränvalmistaja julkaisi ensimmäisen pyöränsä 1903. Sen erään toisen tuotteita on ryhmässä mukana neljä kappaletta. Scanioita ei yhtään.



























Scania -museon satoa. Yllä ruotsin ensimmäinen sarjavalmisteinen auto. Kuvan Scaniaa tehtii 1905 viiden kappaaleen sarja, josta 20% edelleen olemassa. Keskellä Scania akvaario. Alla Scania merkkinen moottoripyörä vuodelta 1903!



Södertäljestä kohti Ruotsin R66'n alkupäätä, joka löytyy Vesteråsista. Tie päättyy yläoikealle Ludvikaan 105 kilometriä myöhemmin, eli siirrymme kolmen maan routen harvinaiseen kastiin noin kaksi tuntia Vesteråsiin saapumisen jälkeen. Ei Ruotsin 66 luonnollisesti pysty kilpailemaan Suomen tai USA'n 66 teiden kanssa mutta route mikä route.
Ludvikasta nokat kohti päivän päätepysäkkiä Moraa, jonne Jouko tulee kirjaimellisesti viimeisellä bensatipalla. Joken laina-HD sammuu kolme metriä ennen Moran ensimmäistä bensamittaria. Joukon ja Kirsin oma Softail päätti toissapäivänä, että se ei lähde Ruotsiin. Miksi? Syytä ei vielä tiedä kukaan.
Kaupunkina Mora on yhtä mielenkiintoinen kuin Pieksamäki, mutta löytyy sieltä silti erinomainen kiinalainen ravintola. Best Westernimme oman ravintolan laitoin boikottiin. Edes hotellin baarissa ei saa juoda olutta liivit päällä! Ymmärtäisin ehkä vähän jos poikien selässä lukisi Hells Angels tai Bandidos, mutta kun ei mitään Mc Pogostaa tai PeterPanBikeä pelottavampaa. Että sillä lailla Morassa… :]


























Hehän ovat kuin kaksi marjaa... GB Glass -mies ja Jokke... :)


























Yllä Pekka nauttii iltapäiväkahvia ruotsalaisten HD-miesten tapaan. Alla Aira ripittämässä Jokkea ja Kaijaa?... niin tai näin niin siinä kovapintainen motoristi kopsauttaa kantapäät yhteen jos Aira lakaa pistämään ruotuun... :]


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti